maanantai 22. huhtikuuta 2013

Terveisiä Villa Sulon puusepänverstaalta!

Tänään aloin rakentelemaan huonekaluja Bilteman sytykkeistä. Nämä lähtevät pienille kaksostytöille, Alinalle ja Minealle lahjaksi.

Kerrossänky
Kun se sänky oli niin kiva tehdä niin yhtäkkiä niitä kalusteita olikin jo iso joukko

Eka maalikerros on jo kuivunut.

Iskä ja vauva tutkivat työn jälkeä

Yläsänky varattu mulle!
 Ja olenhan minä laittanut ruokaakin.

Aamupalaksi Eloveenaa
Lounaalla nakkikeittoa

Päivällisellä nakkikastiketta

...tai lihapullia

ei menny niinku Strömsössä. Yritin tehdä appelsiinikiisseliä. Tuli joku kohokas. Karamelliväriä ei kannata sekoittaa nestemäiseen fimoon.

Kyllä aika hurahtaa nopeasti kun on mukavaa tekemistä. 

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Nakkikeittoa


Tänään tein miniruokaa cernitistä. Lautaset ja soppakulho on muotoiltu nukkekodin astioita muottina käyttäen. Laitoin minikulhoon vähän talkkia ja painon siihen cernitpallon ja painoin lautaseen syvennyksen paksun tussin päällä. Talkin avulla lautanen irtosi helposti. Soppakulhon muotoilin samaisen kulhon ympärille, ensin talkkia alle, että kulhon saa irtikin.Paistoin astioita vähän uunissa.

Muotoilin ihonvärisestä, oranssista, keltaisesta porkkanoita, lantun, perunoita ja nakkeja. Purjopötkön tein valkoisesta ja vaaleanvihreästä nopeasti sekoittamalla, niin että värit jäi vähän erilleen. Paistoin muutaman minuutin ja paloittelin lämpimänä. Asettelin palaset lautasille ja kulhoon ja pursotin päälle nestemäistä fimoa. Lopuksi otin oikeaa kirveliä, kun sitä sattui olemaan kaapissa, murskasin ihan hienoksi ja ripottelin pinnalle.Sitten uudestaan uuniin.

Bon appetit!

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Shoppailua ja jätskiä

Enpä olis uskonut näkeväni tätä päivää: ostin ekan kerran ittelleni tupakkaa! No, onneksi nukkekodissa tupakointi ei ole vaarallista :) Lisäksi olen ostanut laatikoita, niiden tarve tuntuu olevan loputon. Askartelin pakastealtaaseen jäätelöitä printeistä ja balsasta.


Jaanan taidokkaasti tekemät kessut

Helenan ja Teijan tekemiä laatikoita

Just passelit kurkulle, purjolle ja kevtsipulille

Vanhoja kortteja ja julisteita

Täältä voi löytyä vanhoja aarteita!

Jätskejä jos jonkinlaisia

Minkä ottais ensin?
Mitähän sitä sitten tekis...

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kaupan kuulumisia

Kauppaa on tullut tuunailtua taas

Massailin Villa Suloon koirille ruoka- ja vesikupin. Spagettiannokset lähti yllätyksenä pian 5-vuotiaalle kummitytölle. Annoksista puuttuu nestemäisestä fimosta tehty kastike. Unohdin ottaa kuvan, kun oli kiire saada kirje postiin.

Olen ollut huolissani että jäätelöpaketit alkaa sulaa. Tarvittiin siis pakasteallas. Se valmistui pikku pahvilaatikosta, balsalistasta ja kirkkaasta pakkausmuovista. Pintaan maalia ja logo. 

Vähän pikaisesti tehty taas, ei huippujälkeä. Mutta kun on niin paljon mitä pitää saada aikaan.

Seinällä on jo hinnasto mutta allas on aika tyhjä.. Toivottavasti tukussa on ostettavaa ennen varsinaista jätskikautta. Litran paketit on printtejä Pienenpienestä. Eskimot tein itse. Printtasin kuvat ja liimasin pienelle balsan palalle molemmin puolin. Sivut väritin tussilla.

Tekaisin kauppaan uuden hyllyn. Ylähyllyllä on tarpeellista tavaraa. Näissäkin on käytetty balsaa. 10x10 mm balsalistasta leikkasin sopivan "paketin", vaippoihin kaksi päällekäin ja hiomalla oikeaan kokoiseksi. Sitten liimasin tulostetut kuvat päälle ja tussia sivuihin.

Whiskas ja Pedigree ja Pringlesit tehty Tiimarin pyöreästä puutikusta. Etiketti kylkeen ja kanteen hopeatussia. Tosi helppoa tehdä ja säilykepurkkejahan voi olla miljuunaa sorttia. Suosittelen kokeilemaan!

Juomahylly on vielä aika vajaa, mutta tulostelin muutamia etikettejä olemassa oleviin pulloihin. Blue Nunin myi mulle Nea  nukkisryhmästä. Tässä kaupassa myydään paheitakin.. Lisääkin on tulossa. 

HeVi-osasto tällä hetkellä. Paistetut melonitkin päässeet kuvaan. Pikkukorit on  Teijalta ja Soilelta Nukkekotikirppikseltä.

Kylmäkalusteet vierekkäin

Näkymä kauppaan tällä hetkellä. Milloinkahan päästään viettämään avajaisia..

Pikku-Wanhan puolella on jo tohina päällä. Ned Flanders pääsi työkokeiluun. Pojat on tulleet katsomaan sarjakuvalehtiä ja Lisakin on löytänyt jotain mielenkiintoista.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Kylmäkaappi, massailua ja shoppailua


Vauhti on taas ollut päällä. Työn alla on kylmäkaappi kauppaan. Se on tehty balsasta, biltemantikuista ja tulitikuista. Hyllyiksi löytyi muovilevyjä vanhasta säilytyslokerikosta.

Kylmäkaapin runko. Kauheaa kun nuo lihat on tuolla lattialla levällään!

Tulitikuista hyllyihin pidikkeet

Kaapissa hyllyt paikoillaan ja hyllyillä mm. limpparia ja olutta. Juomat on tehty Tiimarista ostetusta pyöreästä puukepistä, jonka ympärille on liimattu tulostetut etiketit. Tölkkien kannet on maalattu hopeatussilla. Homer kuolaa hyllystä Duff-olutta, omaa lemppariaan :)

Ostin Nukkekotikirppikselta Sinikalta Villa Suloon villakoiran

Eikun se olikin tämä kuva! :)

Titan tekemiä leipiä pusseissaan

Doloreksen tilauksessa tuli nurmirouhetta ja muutamia massaruokia sekä taskulaskin.

Tärkeitä ostoksia

Ihana ostoskärrykin on Doloreksesta

Terassille tuli jumbokokoisia auringokukkia vanhasta mansetista

Antikvariaatin kyltti

MinimMarketin kyltti

Doloreksesta tulleesta sipulista innostuin tekemään itsekin kevätsipulia. Tein ensin  vihreästä varsia , jotka paistoin. Sitten muotoilin sipulin varsien päähän ja paistoin uudestaan. Lopuksi laitoin sipuliin tipan liimaa ja mannaryynejä esitätmään juuria.

Innostuin kokeilemaan myös paprikoiden tekoa. Kamera vääristää värejä harmillisesti.  Kannan muotoilussa oli hyvä ristipäämeisseli. Sillä painelin kuvoita paprikan päihin ja paistoin kerran. Sitten lisäsin kantaan vihreää ja muotoilin taas meisselillä ja tökkäsin sipulinvarsista jääneistä pikku pätkistä kannat paikoilleen ja paistoin uudelleen. Lopuksi lakkaa päälle.

Tein lisää kurkkuja ja uusi kokeilu: sipuli. Käytin ihonväristä ja ruskeaa ja hippusen oranssia massaa. Vähän tuli liian ruskeita. Lopuksi lakkasin, laitoin tipan liimaa kantaan ja kastoin kahvinpuruissa.
Hyllyt täyttyvät kovaa vauhtia. Viinipulloille täytyy tehdä oma hylly ja jonkinlainen kassakin tarvittaisiin. Ja kylmäkaappiin ovi ja...
Vesimelonejakin on työnalla. Niitä täytyy vielä tuunata ennen kuin pääsevät kuvaan. Mies meinasi tänään lentää pyllylleen, kun sanoin että mulla on vesimelonia paistumassa uunissa. :D

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kenkälaatikkoprojekti jatkuu

Silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa. Aloin tuunata kenkälaatikkoa ulkopuolelta. Liimasin kiviseinään sinne tänne nurmiainesta, jotta näyttäis vanhalta ja sammaleiselta.


Kukkaköynnös taitaa olla Lundbya, fb-kirpparilöytö

Kukkalaatikot päällystin tiilikuvioisella printillä ja sammalta päälle

Laatikon kannesta tulee kiviaita tontin ympäri.

Ei ole kuitenkaan tulossa kukkakauppa vaikka siltä vois näyttää

Bilteman tikuista vähän puurunkoa

Valkoseksi maalattuna. Tuossa edessä ylhäällä on nyt tila kummankin liikkeen nimikyltille. 

Tuleva terassi ja 1 kukkalaatikkokin odottaa istutuksia. Vielä ei ole tietoa miten tuonne mennään.

Näistä olen YLPEÄ! Joku ehkä muistaa, kun tuskailin tunnin yhden maitopurkin kanssa eikä se meinannut onnistua. Nyt näitä syntyi ja syntyi ja syntyi... Keksin kokeilla puuroriisiä näitten täytteeksi. Tulee sopivasti painoa ja paketista tulee kova ja sen saa muotoonsa hyvin. Ensimäisen mulle teki meidän Pekka 13vee ja siitä se inspis sitten lähti. Kiitti Pekka! Niin, tuo wc-paperi ei ole minun tekemä missään nimessä, vaan ostettu Jaanalta kirpparilta.

Nyt alkaa jo näyttää kaupalta. Pöytiä ei vielä ole mutta esille on tavarat saatava!

Olen pyrkinyt MiniMarketissa lomatunnelmiin eli lähimarketiin joka löytyy jokaisen hotellin läheltä etelänmaissa.