sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Isän muodonmuutos

Stocholmin iskän ulkonäkö ei oikein vetoa minuun. Liian lapsellisen näköinen. Päätin kokeilla tuunata isää vähän.

Before-kuva

Sitten iskä joutui kelteisilleen. Hieman nolona..

Ensin tein farkut. Kangas on leikattu vanhoista farkuista, kivan ohutta ja pehmeää. Samoista farkuista sai vyöhön soljen. Vyö on jotain kernin tyylistä. Fray stay on aivan ehdoton hankinta pikkuvaatteiden tekoon.

Olen tehnyt monet housut tällä itse kehittelmälläni tyylillä. Eli ensin leikataan kumpaankin lahkeeseen kangas. Reunat käsitellään fray staylla. Sivusaumat ommellaan haaroihin asti. Vyötärö leikataan sopivan korkuiseksi ja muutenkin voi muotoilla yläosaa paremmaksi, tehdä esim liimalla vekkejä. Housut liimataan vyötäröstä kiinni, päälle liimalla vyö, vyönsolki ja vyön lenkit.

Paidan aineksia
Tässä vähän mallia millaisista osista paita muodostui. Ompelin vain sivusaumat, kaikki muu on kiinnitetty liimaamalla. Hihat tein kynän avulla irto "putkiksi" jotka liimasin hihan aukkoihin. Pikku napit on muistaakseni tilattu Doloresista.
Valmis iskä. Aikamoinen karvanaama tuli =)
Liimasin isän tukkaan ja naamaan tekohiussilppua hiuksiksi ja parraksi ja viiksiksi. Rintakarvojakin pilkistää vähän paidan alta. Kun liima on kunnolla kuivunut, siistin ylimääräiset karvanpätkät pois. Ei ole vieläkään ihan mun makuun mutta saa nyt ainakin jäädä vielä asumaan perheensä luona.

lauantai 25. tammikuuta 2014

Rottinkisohva

Lauantai-illan puuhailuna tein Stockholmin parvekkeelle rottinkisohvan. Sohvan runkona on olo-jugurtin purkki, jota leikkasin sopivaan muotoon. Purkkiin liimasin valkoista paperinarua erikeeperillä. Kiersin narua selkänojan ympäri eteen ja taakse. Myös istuinosa on päällystetty narulla. Jalaksi sahasin 4 pätkää pyöreästä puukepistä. Kiersin vähän narua myös jalkojen ympäri. Maalasin näkyviin jäävän osan valkoiseksi. Istuintyyny ja pikkutyynyt on jotain paketointipehmustetta, johon liimasin kangasta.
Valmis sohva parvekkeella
Äiti testailee sohvaa ja suunnittelee kesän puutarhahommia

Aurinko paistaa jo ihanasti parvekkeelle.

Noin 0,5-1 sentin verran lankaa on kiedottuna myös jalkojen ympäri



keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Lasiesineitä


70-luvun kirjahyllyyn kuuluu mielestäni ehdottomasti maljakot ja muut lasiesineet. Niitä löysin Doloreksen helmikokoelmasta. Osa on ihan oikeastikin astioita.

Koira ja tuikkukippo

Laseja baarikaapissa

tuikkukippo, pari krokotiiliä ja hopeinen kannu

maljakoita

laseja ja pikareita

Täyttä on mutta nyt on aarteet esillä.
Ylhäällä on vielä pari lasinallea, joista ei tullut lähikuvaa. Helmet ovat kyllä monikäyttöisiä nukkekotijutuissa.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Kirjahyllyn täyttelyä

Tein kirjahyllyyn kirjasarjoja. Etsin netistä sopivia kuvia ja pienensin oikeaan kokoon ja liimasin bilteman tikun palasille. Hyllystä löytyy ainakin Päätaloa ja Kirjavalioita, Koululaisen uusi tietosanakirja ja Kodin suuri tietosanakirja sekä joukko sekalaista luettavaa. 


 Hylly on jo nyt melkein täynnä enkä ole ehtinyt tehdä kuin pari Arabian koristelautasta.. Mitähän tästä tulee..

Kirjahyllyä tehdessä maalasin samalla kertaa ylimääräisiäkin "lautoja" jos vaikka teen muutakin. Väri kun oli itse sekoitettu niin on vaikeaa saada samaa sävyä uudestaan. Tämmöinen kukka-allas syntyi tänään

Jalat ovat mäntyrimaa. Laitoin altaaseen oasis-sientä ja istutin kasvit siihen.

Olohuone tällä hetkellä. Oikealla näkyvä kanavatyö on myös tuloste, liimattu balsalle.

Niin ja nyt on uusi ylellinen itämainen mattokin lattialla. Nukkekotikirppikseltä.

Baarikaappiin hain juotavaa omasta kaupasta. Lasejakin pitäisi olla tulossa jossain vaiheessa. Alhaalla näkyy pari Leningradin tuliaista. 

Sitten vähän keramiikkaa ja maatuskoita. Maatuskatkin ovat tulosteita. Laiskaa hommaa kun teettää kaiken tulostimella.
Tämä on hyllyn tilanne nyt. Huomenna voi olla jotain ihan muuta. 

perjantai 17. tammikuuta 2014

Vauvateema jatkuu

Pikku näpertelyä tälle illalle: tein tuttipulloja fimomassasta, hamahelmistä ja pumppusaippuapullon letkusta. Ensin muotoilin massasta palloja ja pallosta kuvassa näkyviä pötköjä. Litistin vähän toisesta päästä, että muistuttaa enemmän tuttia. Paistamisen jälkeen katkaisin kannan veitsellä sopivaksi.

Katkoin letkusta sopivia pätkiä, halkaisin hamahelmen puoliksi pullon korkiksi. Työnsin tutin helmeen paikoilleen. Hankalinta oli saada korkit liimattua pulloon. Parasta olisi varmaan ollut pikaliima, mutta sitä ei nyt ollut.


Tuttien aiheita

Tuttipulloja. vähän vinksallaan sinne tänne. Kuvassa myös pari säilytyspurkkia samasta letkusta.

Äidin kampauspöydälle tuli myös purnukoita

Vielä lisää päivitystä: tein hoitolaukun vaunuille. Pohjana oli tulitikkuaskin ulkokuori. Sillä tavalla sain saman leveyden kuin vaunuissa. Vuorsin laukun sisältä sinisellä maalarinteipillä ja päältä samalla punaisella kankaalla kuin vaunut. Hihna on punaista nauhaa, jonka käsittelin rispaantumisenestoaineella (sanahirviö). Niin se ei purkaannu ja samalla siitä tuli jäykempi. Samaa ainetta laitoin laukkuun muutenkin. Napit ovat tarroja.

Vaunujen rengasviriteltmä on nyt tehty korkista. Sahasin korkista renkaat, maalasin valkoiseksi ja tein tussilla mustat keskustat. Kori on läpinäkyvää muovia taiteltuna laatikoksi, siinä hopeatussilla piirretty "rautalanka".

Hoitolaukussa on tietenkin vaippoja, varavaatteita ja tuttipulloja.





torstai 16. tammikuuta 2014

Kirjahylly 1970-luvulta

Hui tätä luovuuden tulvaa. Pakko takoa silloin kun rauta on kuumaa ja nyt se tuntuu olevan. Kiitos vain miehelleni, kun sahaili minulle määrämittaisia pätkiä Bilteman tikuista. Aloin toteuttaa 70-lukulaista kirjahyllyä, jota olen hautonut mielessäni jo tovin. Kyllä se totta on, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä oli melkein kuin olisi legopalikoista latonut kasaan. No, oli muutama mutkakin matkassa, mutta se kuuluu asiaan.


Perustarvikkeet. 6 kpl 14 cm pitkää tikkua ja noin 50 kpl 4 cm pitkiä pätkiä ja puuliimaa. Tuo sininen matto on kyllä mainio apu, koska sen avulla voi mm. tarkistaa että osat tulevat suoraan.

Tässä on runko. Mallina on kotonani edelleenkin olevat kirjahylly.
Taustan liimasin balsalevystä

Sitten levensin alaosaa yhden tikkusatsin verran ja liimasin sokkeliksi myös tikunpätkiä
  
Balsasta hahmottelua oviksi ja laatikoiksi
Maalasin kirjahyllyn osat akryylimaaleilla. Sekoitin ruskeaa ja sinapinkeltaista ja ohensin vedellä. Väristä tuli aika lailla sellainen kuin halusinkin. 

Peiliä baarikaappiin ja lasioviseen kaappiin. Peili on pleksiä jota olen joskus ostanut Nukkekotikirppikseltä
Kaivelin korunosia ja löysinkin onneksi jotain vetimiksi. Halusin ehdottomasti kultaiset vetimet. Neliöt olisivat olleet parhaat, mutta sellaisia ei nyt löytynyt. Mutta parista osasesta sain onneksi 8 vedintä ja vielä avaimenreiän yhdestä leikkaamalla.
Valmis hylly. Vasemmalla on siis baarikaappi ja oikealla on lasiovinen kaappi. Niiden saranat on tehty pahvista. Alaosan kaapit ja laatikot eivät tällä hetkellä aukea. 

 Nyt tätä pitäisi sitten alkaa täyttää kaikenlaisella 70-luvun hittitavaralla. Ainakin tietosanakirjasarja tarvitaan. 

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Minnaljungat ja muutakin vauvalle

Viimeinen "lomapäivä" ennen opiskeluraadannan alkua meni vauvanvaunujen tekoon. Kun ei tiedä milloin pienokainen putkahtaa maailmaan, niin on pakko varautua. Enkä tietenkään muistanut ottaa vaihekuvia. Mulla pitäis ehdottomasti olla erikseen valokuvaaja!

 Materiaalina oli kuitenkin 3 tulitikkulaatikon laatikko-osaa, 2 eri kangasta, punaista nauhaa, rautalankaa, erikokoisia puolipyöreitä tarroja, vähän balsaa, grillitikusta pätkä, pahvia jne... Kaikenlaista sälää mitä romulaatikoista löytyi.

Nukkekotiharrastajien ryhmässä joku lohkaisi hauskasti että Minnaljungat! No se on kyllä ehkä liiankin hieno nimi, mutta olkoot sitten Minnaljungat. Nämä on 70-luvulta ja vähän kolhuiset sen vuoksi. Mutta eivät ole homeessa, aina pidetty sisätiloissa ja vain parilla lapsella olleet jne..

Renkaat ovat kesken, koska loppui voimat. Jatkan sitten joskus niitä..
Vaunujen pohjana on tulitikkulaatikko jonka vuorasin kankaalla sisältä ja päältä. Reunaan liimasin vielä punaista nauhaa siistimään lopputulosta.
Päällä oleva suojapeite on myös tulitikkulaatikosta leikattu. Työntökahva on kuumaliimalla liimattu kopan sisään. Punaisessa tilkussa oli valmiiksi tuollaista pykäreunaa, käytin sitä hyväksi, kun se oli minusta nätin näköistä.

Sisällä on kuosiin sopiva peitto. Vahtistin sitä alta pahvin palalla niin että pysyy vähän koholla. Vaunulelu on ohueen rautalankaan pujotettuja styroxhelmiä. Pienimpiä mitä pussista löytyi.

Kuomu on myös tulitikkulaatikosta. Leikkasin pitkät reunat puolesta välistä poikki ja taivutin laatikon kuomun muotoon. Vähän lyhentelin että tulee suunnilleen sopivan kokoinen. Sitten vuorasin alta ja päältä . Alareunaan liimasin vielä punaista nauhaa. Metalliosat on myös liimattu kiinni. Joskus ostin Tiimarista tuollaisia pyöreitä metallinvärisiä tarroja. Nyt niille tuli käyttöä.
Lähes kaikki on liimattu kuumaliimalla koska se kuivuu heti. Mutta sen vuoksi jäljestä tuli vähän muhkurainen. Nyt käyttäisin ehkä eri liimaa ja odottelisin kuivumista. Rengasosa on tällä hetkellä koottu niin, että molemmin puolin on 2 grillitikunpätkää liimattu ristiin ja nämä rastit on liimattu kiinni balsaneliöön, joka puolestaan on liimattu kiinni vaunun pohjaan. Kaikki on maalattu hopeatussilla. Pahvikiekot on liimattu grillitikkuihin kiinni. Pyörät eivät siis pyöri. Yritin taivutella alaosaa myös rautalangasta, mutta ei ainakaan vielä onnistunut..


Sitten piti valmistautua vauvan tuloon muutenkin. 

Tein hoitopöytään balsasta ja kahvitikusta pikkutason tärkeille tavaroille.
Vaippapaketin ja liivinsuojien sisällä on balsalistaa tukea antamassa. Pyllypyyhepaketin sisällä on pikkupala huopaa. Kaikki on päällystetty kiiltävällä tavallisella teipillä, niin tuli nätti kiiltävä pinta. Vaipat/harsot on valkoista huopaa ja liimattu kuumaliimalla kasaksi. Samoin vaate/pyyhekasat on liimattu kasaan. Neuvolakortti on jo valmiina, taitaapa olla tyttö tulossa. =)

Pinnasänkyyn tein petivaatteet. Pinnasuojus on pitkä suikale huopaa jonka ympärille liimasin sopivaa kangasta.

Sitterin tein taivuttelemalla rautalankaa sopivaan muotoon ja liimasin siihen kankaan. Hihnat on myös tehty liimaamalla. Viimeinkin olen tullut sinuiksi kuumaliimapistoolin kanssa. 

"Kehto se sannoo nirkin narkin,
vauva se sannoo vääkyn vääkyn,
äiti se sannoo voi voi voi,
kuka tuon möllin meille toi"

tiistai 14. tammikuuta 2014

Naapurissa


Täällä on jo alettu tutustua uusiin asukkaisiin.
Tein maailman pienimmät farkut ja t-paidan. Diego näyttää jopa isolta tämän uuden naapurinpojan rinnalla. Nukella on pituutta 6 cm. Ompelin farkut ohuesta farkkukankaasta suoraan päälle. Rispaantumisenestoaine on kyllä ehdotonta näin pienissä ompelutöissä. T-paidan kangas on vanhasta t-paidasta.

Tyttö sai pikapikaa sukkahousuista tehdyn mekon. Mitähän tytöt kaivelevat laatikosta. Jotain aarteita varmasti.

Naapuruston naiset ovat tulleet kyläilemään ja tutustumaan uuteen naapuriin.
Naapurin rouva näyttää olevan jo aika viimeisillään raskaana. Tämä mekko syntyi kuumaliiman avulla. Kaikki saumat ja käänteet on tehty liiman avulla. Vauvamaha on koiran rikkinäisen pehmopallon täytettä.
 
Nuket ovat kyllä aika jänniä. Kiva että raajoja voi taivutella. Päätäkin voi kääntää eri asentoihin. Isälle pitäisi tehdä jokin muodonmuutos, hän ei näytä yhtään mieheltä =P Ei ainakaan minun makuuni.